Landhuis Logies Ouderhoek heeft met zorg de kamers op eigen wijze ingericht. Elke kamer heeft zijn eigen subtiele kenmerken, die verwijzen naar een van de fruitboomgaarden van Landhuis Ouderhoek. Ongeacht de duur van uw verblijf, u zult genieten van een omgeving waar historie en eigentijdse luxe samenkomen. Naast onze kamers van hotel kwaliteit, kunt u ontspannen in het wellness-gedeelte met sauna en fitnessruimte (open najaar 2011). Maar ook in de prachtig aangelegde tuin kunt u heerlijk vertoeven. Komt u alleen, samen of met meer, ontrokken aan het dagelijks leven komt u in Landhuis Ouderhoek op een buitengewone plek tot rust.

Alle kamers zijn ruim (ca 24 m2) en zijn voorzien van een eigen badkamer met eigen douche en toilet. Daarnaast een keukenblok met een magnetron en eigen koffie en thee benodigdheden.

Kamer Appel

De appel wordt sinds oudsher gezien als een symbool van liefde, huwelijk, lente, jeugd, vruchtbaarheid en onsterfelijkheid of een lang leven. In zowel de Griekse, Keltische en Scandinavische mythologie is de appel de vrucht waarvan de goden op wonderbaarlijke wijze leven.

Kamer Peer

De peer heeft in verschillende culturen een contrasterende betekenis. In het oude Griekenland was de vrucht gewijd aan de godinnen Hera, Aphrodite en Pomona. Met het hout van de perenboom werden beelden voor Hera uitgesneden. De perenboom heeft doorgaans een lang leven. Dit was de reden dat de Chinezen de perenboom als het symbool voor een lang leven zagen. De witte bloesems van de peer werden enerzijds gezien als een teken van rouw door de kleur, anderzijds was het ook een symbool voor schoonheid.

Kamer Aardbei

Aardbei (Fragaria) is een geslacht van bloeiende planten uit de rozenfamilie (Rosaceae), vooral bekend om zijn eetbare vruchten. Botanisch gezien is de aardbei een schijnvrucht. Er zijn meer dan twintig soorten en van de geteelde aardbei zijn er vele honderden rassen.

Kamer Kers

De kers of kriek is een populaire vrucht: ze is klein, bolvormig en bevat meestal een pit. Technisch is het een steenvrucht. Vroeger werd de kers in vrij grote hoeveelheden ook in noordelijker streken geteeld. Onder andere ook in Nederland in de Betuwe.

Kamerfaciliteiten

  • Badkamer
  • WC
  • Douche
  • Keuken met koelkast
  • TV
  • Bureau
  • Wekdienst
  • Koffie-/theevoorzieningen

Max. personen per kamer: 2